Selecteer een pagina

Weer samen de schouders eronder … een frisse wind door de beoordelingscyclus

Kijk jij met tegenzin tegen de komende functionerings- en beoordelingsgesprekken aan? Maar wat nu, als het zowel voor jou als werkgever als voor de werknemer een leuk gesprek én nuttige informatie oplevert? Informatie, die weer energie geeft om dingen anders te gaan te doen en weer samen de schouders eronder te zetten? Ook jij kunt dat voor elkaar krijgen, door een frisse wind door je beoordelingscyclus te laten gaan.

Weet wat er leeft

Want hoe vaak ga jij écht in gesprek met je medewerker in plaats van in de ‘wandelgang’ even te horen hoe het gaat. Weten wat er leeft onder je medewerkers lukt je óók niet door jaarlijks een functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek te hebben. Vaak worden deze gesprekken gebruikt om terug te kijken, terwijl vooruit kijken naar de toekomst meer oplevert. Uiteraard met de opgedane kennis uit het verleden als één van de uitgangspunten voor de toekomst. Wat heeft jouw medewerker nodig om optimaal te kunnen presteren, wat zijn de ambities, wat zijn de wensen zowel persoonlijk als voor het bedrijf? Als je dat weet, kunnen jouw medewerkers ook werkelijk de bijdrage aan het bedrijfsresultaat vergroten.

Snel, efficiënt & winstgevend

En als in jouw bedrijf geen HR-professional of personeelsfunctionaris aanwezig is, dan wordt de beoordelingscyclus er vaak een beetje bij gedaan. Dit zie je nogal eens bij MKB-bedrijven. Dat is jammer, want er is letterlijk veel winst te behalen door de juiste aandacht aan je medewerkers te besteden. Inmiddels zijn er ook methodes om dit snel, efficiënt en AVG-proof vast te leggen voor zowel jou als je werknemer.

Wil jij ook een Frisse wind door jouw organisatie?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en hoe een frisse wind door de beoordelingscyclus jouw bedrijf op nieuw spoor kan zetten? Neem vrijblijvend contact op!